NDN Support North America  

Als de wetenschap racistisch wordt

 

door Theo van Rossum

 

Er zijn reeds vele manieren uitgeprobeerd om verantwoordelijkheid uit de weg te gaan en andere witwaspraktijken maar één van de meest estreme om geen verantwoording te willen hebben is om te beweren dat "blanken feitelijk de eerste Amerikanen" waren. En we hebben het nu niet over de Founding Fathers die op de Mayflower kwamen, maar over honderden en zelfs duizenden jaren terug. De ontdekking van menselijke overblijfselen en geleerden die fantaseren over hun herkomst.

 

Peñon Vrouw

Kennewick Man

Opvallend is echter wel hoe vaak dit soort van speudo-wetenschappelijke ideeën opduiken op niet-neutrale en racistische websites zoals die van Stormfront. En ook is het geenszins verrassend dat de artikelen die Kennewick man behandelen tevens over de Japanse Ainu, als zouden zij ook "kaukasisch" (blank) zijn. Echter, zowel bloedonderzoek als DNA tests spreken tegenwoordig alweer tegen dat de Ainu van Europese herkomst zijn en hun bloedgroep komt meer overeen met Tibetanen en niet met die uit Spanje zoals eerder werd aangenomen. Uiteraard zou iedereen die wat geloofwaardigheid wenst te hebben, en zeker op wetenschappelijk gebied, niet achter moeten blijven wat betreft de nieuwste ontdekkingen en niet gaan voortborduren op zaken die allang achterhaald zijn. Al kort na de ontdekkingen van zowel de Kennewick Man als de Peñon Vrouw werd al gesuggereerd dat zij afstammen van het Ainu volk dat inheems is in Japan, daar zij schijnbaar veel overeenkomsten vertoonden. Maar ok, we weten nu dat de Ainu niet kaukasisch zijn dus zou deze misleidende informatie niet langer meer op het internet moeten rondhangen maar helaas is dit echter nog steeds het geval!

Een andere bewering die sommige wetenschappers vaak naar voren brengen is dat blanke mensen een smallere schedel zouden hebben maar niet alle geleerden geloven deze onzin. Sommigen zegeen dat alle vroege menssoorten smalle schedels hadden.

En weer een ander thema is DNA. Aangezien wij mensen allemaal uit eenzelfde bron ontsprongen, ziuhet duidelijk moeten zijn dat DNA veel minder belangrijk is voor het bepalen van iemand's "ras" voor zolang geleden, en zeker voor hen die in evolutie geloven. Dus als wij geloven dat de mensenrassen ontstonden uit evolutie, dan moet het ook duidelijk zijn dat er minder rassen bestonden in het verre verleden en dat het in die ontzettend oude tijdsperiode ook veel aannemelijker is dat er DNA overeenkomsten zijn met andere rassen.

 

terug naar artikelen

1

 

Dit artikel in andere talen

 
 
             
 
     English               Deutsch               Français             Español             Português             Italiano